Hubert Kamola oficjalnie obejmuje stanowisko prezesa Zarządu Grupy Azoty Puławy

Od kwietnia bieżącego roku, Hubert Kamola pełnił obowiązki prezesa Zarządu Grupy Azoty Puławy. Zgodnie z najnowszą decyzją Rady Nadzorczej, jutro formalnie wstąpi na to stanowisko. Początek jego 3-letniej kadencji jest ustalony na dzień dzisiejszy.

Informacja o tym wydarzeniu została przekazana przez Spółkę w oficjalnym komunikacie. Podkreślono w nim, że Hubert Kamola podjął decyzję o rezygnacji z pozycji członka Rady Nadzorczej tej instytucji.

W komunikacie zawarto również informację, że Kamola zapewnił, iż jego działania poza Grupą Azoty Puławy nie stoją w konflikcie z interesami Spółki. Jako dowód na swoje zaangażowanie, wyjaśnił, że nie uczestniczy w żadnej formie konkurencji – nie jest wspólnikiem spółki cywilnej, spółki osobowej, ani spółki kapitałowej. Dodatkowo, nie angażuje się w żadne inne podmioty prawne stojące w opozycji do Spółki, jako członek ich organów. Hubert Kamola potwierdził też, że nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na mocy ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.